Laat de natuur haar werk doen...

Oefentherapie

Sinds Januari ’15 kan u bij van Urk voeding ook terecht voor Oefentherapie.

Oefentherapie kan uitkomst bieden voor mensen met diverse lichamelijke klachten die daardoor niet goed functioneren in het dagelijks leven en niet zelfstandig conditie kunnen opbouwen. Vaak zijn verkeerde houdings-of bewegingsgewoonten dan de oorzaak. Door die oorzaak aan te pakken zal de lichamelijke conditie verbeteren. 

Kortom, Oefentherapie kan breed ingezet worden voor iedereen die in het dagelijks leven problemen ondervindt bij het bewegen. 

Door voeding en bewegen te bundelen in 1 praktijk kan je vaak optimaal resultaat behalen op gebied van een gezonde leefstijl. Momenteel behandelen mijn vader en ik al diverse patiënten samen, hij middels voeding en ik met bewegen. Samen komen we tot zeer mooie resultaten!

Oefentherapie wordt toegepast bij o.a:

  • rugklachten 
  • nek- en schouderklachten 
  • houdingsafwijkingen (ook preventief)
  • ademhalingsklachten, waaronder bijv. COPD, astma en hyperventilatie
  • hoofdpijnklachten 
  • reumatische klachten, waaronder fibromyalgie 
  • stressklachten 
  • CANS (RSI-klachten) 
  • begeleiding tijdens en na de zwangerschap(b.v. bekkenklachten) 

De therapeut

Ik ben Laurie van Urk. Sinds juni 2014 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring op gedaan in de behandeling van mensen met rugklachten, schouderklachten, nekklachten, spierspanningshoofdpijn, hyperventilatie, COPD, reuma etc. Na deze studie heb ik een deelcursus van de specialisatie sportoefentherapie gedaan. Hier heb ik onder andere geleerd om persoonlijke trainingsschema’s op te stellen. Hierdoor kan ik voor iedereen een specifiek schema opstellen.

Momenteel ben ik naast zelfstandig oefentherapeut ook een aantal uur werkzaam bij Fytac en doe ik administratieve werkzaamheden voor mijn vader.

Voor vragen of een afspraak mag u mij mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact opnemen?

Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens achterlaten. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

* Verplicht veld
Javascript dient ingeschakeld te zijn om het formulier te kunnen verzenden